Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Rogaine (Regaine) | Πληροφορίες για τη Μινοξιδίλη

 Φαρμακευτικές Αγωγές

Η αγωγή με Μινοξιδίλη είναι μία από τις πιο διαδεδομένες αγωγές για την αντιμετώπιση της γυναικείας τριχόπτωσης.
Έχει αποτελέσματα κυρίως στην πρόληψη και καθυστέρηση έναρξης της γυναικείου τύπου ανδρογενετικού τύπου αλωπεκίας, ειδικά στα πρώτα στάδια της αραίωσης.
Το σημαντικό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι επιδρά αποτελεσματικά μόνο στο αρχικό στάδιο της αραίωσης (hair  miniaturization), κατά το οποίο οι τρίχες λεπταίνουν προοδευτικά και συρρικνώνονται σε μέγεθος. Στις περιοχές που η τριχοφυΐα έχει χαθεί, δεν έχει ουσιαστικά αποτελέσματα. Αν επομένως κάποια γυναίκα επιθυμεί διατήρηση της υπάρχουσας τριχοφυίας, μπορεί να περιμένει αποτελέσματα, όμως η αγωγή δεν επαναφέρει τη χαμένη τριχοφυΐα.
Για το λόγο αυτό η θεραπεία με μινοξιδίλη επιβάλλεται να ξεκινά όσο το δυνατόν νωρίτερα.
Σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιείται συμπληρωματικά με τη μεταμόσχευση μαλλιών, καθώς η επέμβαση αποκαθιστά τις περιοχές της μη αναστρέψιμης αραίωσης ενώ η φαρμακευτική αγωγή ενισχύει της περιοχές της αποδυναμωμένης τριχοφυΐας.


Regaine (Μινοξιδίλη)


Η πρώτη αγωγή που εγκρίθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. (FDA) και κυκλοφορεί σε συγκέντρωση 2% για γυναίκες, σε μορφή τοπικού διαλύματος που εφαρμόζεται απευθείας στην περιοχή της αραίωσης.
Η Μινοξιδίλη, αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως αγωγή για τη ρύθμιση της υψηλής πίεσης. Παρατηρήθηκε όμως ότι έχει αποτελέσματα και στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης –με εξαίρεση τις απογυμνωμένες περιοχές του τριχωτού και τη μετωπιαία γραμμή. Ουσιαστικά, συνδράμει στη διατήρηση και ενδυνάμωση της υπάρχουσας τριχοφυΐας.
Τα πρώτα αποτελέσματα από τη χρήση του φαρμάκου φαίνονται μετά από 6 μήνες το λιγότερο και η μεγαλύτερη ωφελιμότητα παρατηρείται έως 2 χρόνια από την έναρξη της θεραπείας, αλλά από αυτό το χρονικό σημείο και έπειτα ο ρυθμός αποτελεσματικότητας επιβραδύνεται. Αυτό σημαίνει ότι η τριχόπτωση εξακολουθεί να συμβαίνει αλλά με πιο βραδείς ρυθμούς.
Ο ακριβής μηχανισμός δράσης του Regaine δεν έχει εξακριβωθεί πλήρως, το πιθανότερο πάντως είναι ότι ενδυναμώνει τα τριχοθυλάκια και διευρύνει τα χρονικά όρια της φάσης της αναγένεσης (Anagen Phase) του κύκλου ζωής της τρίχας. Παράλληλα, ενισχύει την ανάπτυξη της τρίχας και την ποιότητα των προδιαγραφών της (διάμετρος, μέγεθος κλπ), μέσω της αύξησης της αιμάτωσης στην περιοχή του τριχωτού.
Η θετική δράση του φαρμάκου έχει αποτελέσματα μόνο για τη χρονική περίοδο που λαμβάνεται. Μετά τη διακοπή του φαρμάκου και μέσα σε λίγους μήνες, η τριχόπτωση φτάνει και πάλι στο στάδιο που θα είχε προχωρήσει αν δεν είχε ληφθεί ποτέ το φάρμακο.
0 γυναικείος οργανισμός είναι πιο ευαίσθητος στις παρενέργειες του φαρμάκου (πτώση πίεσης, ενδυνάμωση τριχοφυΐας στο πρόσωπο) σε σχέση με τον ανδρικό και υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης δερματικής αλλεργίας.


Η τοποθέτηση της BERGMANN KORD


Οι γιατροί της BERGMANN KORD είναι επιφυλακτικοί απέναντι στη χρήση αυτών των σκευασμάτων, διότι πρόκειται για καθαρά φαρμακευτικές αγωγές που επιβαρύνουν συνολικά την υγεία και έχουν παρενέργειες.
Ο προβληματισμός μας είναι αν αξίζει τελικά να λαμβάνει κανείς φάρμακα – στην ουσία κατά της υπέρτασης – για να αντιμετωπίσει την τριχόπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου